Veelgestelde vragen
Contact
aanvragen@pimmsolutions.nl
010 310 11 99
Laden
Bezig met toevoegen...

Veelgestelde vragen

1.1 Wenskaart of een andere extra toevoegen?
Wil je een wenskaart of iets extra toevoegen aan jouw bestelling? Dat kan wanneer je “Bestel & kies extra’s” kiest.

1.2 Ik wil een grote aantallen bestellen, hoe moet dat?
Neem contact met ons door hier te klikken.

1.3 Hoe kan ik een wijziging aanbrengen in mijn (afgeronde) order, of deze annuleren?
Alle wijzigingen kunnen worden doorgegeven via onze klantenservice.  Houdt gelijk ook je ordernummer bij de hand. Het gaat dan bijvoorbeeld om een wijziging van het afleveradres, de afleverdatum, het aantal bestelde artikelen of de kostenplaats. Ze zullen hun best doen om waar mogelijk de gewenste wijziging door te voeren.

1.4 Hoe weet ik dat mijn order door Pimm® is ontvangen?
Een order is pas definitief wanneer je onze (automatische) orderbevestiging in je inbox hebt ontvangen. Zodra je een orderbevestiging hebt ontvangen kun je er zeker van zijn dat de order door Pimm® in behandeling is genomen.

Na een tijdje nog niks gehad? Neem dan contact op met onze klantenservice, zij checken het voor je!

2.1 Hoe kan ik betalen?

- iDeal

- Creditcard

- Op rekening

2.2 Hoe kan ik op rekening bestellen?
Nadat je een account hebt aangemaakt krijg je de mogelijkheid,  na goedkeuring, om op rekening te bestellen.

2.3 Kunnen jullie koppelen aan ons inkoopsysteem?

Jazeker, dat is een van de vele voordelen om klant te worden bij ons. Neem een kijkje op onze website of neem gelijk met ons contact op via aanvragen@pimmsolutions.nl.

3.1 Verzenden jullie ook naar postbusadressen?
Nee. Levering op postbusadressen is helaas niet mogelijk.

3.2 Kan ik een bestelling plaatsen voor meerdere afleveradressen?
Ja, het is mogelijk om via de webshop een order/product naar meerdere adressen te laten versturen. Wanneer je één boeket in je winkelmand plaatst en dit naar meerdere adressen verstuurt, dan wordt er per adres één en hetzelfde boeket bezorgd.

3.3 Wat is de levertijd van mijn order?
Over het algemeen geldt voor de meeste artikelen in de webshop een levertijd van één werkdag. Omdat we echter met diverse leveranciers werken, kunnen de levertijden en -dagen per product verschillen. Houd hier rekening mee bij bestellen.

Je vindt de levertijd per product gemakkelijk terug op de productpagina. Zo zijn bloemen besteld voor 12.00 uur bij de lokale bloemist zelfs nog dezelfde dag leverbaar.

3.4 Bij een bestelling betaal ik verzendkosten per productgroep, klopt dit?

Ja, omdat sommige producten vanuit verschillende leveranciers kunnen komen.

3.5 Worden bestellingen tot aan het bureau van de ontvanger bezorgd?
Bestellingen worden niet tot aan het bureau van de ontvanger bezorgd. De bestellingen worden bezorgd aan de deur, in de postkamer of bij een receptie. Daarna moet het bedrijf er zelf zorg voor dragen dat het bij de juiste persoon terecht komt.

3.6 Wanneer beschikt mijn bestelling over track en trace gegevens?
Niet alle bestellingen beschikken over track en trace gegevens. Indien je bestelling per post wordt verstuurd beschikken de meeste zendingen over track en trace gegevens. Echter kun je bestellingen zoals boeketten van de lokale bloemist niet volgen. De track en trace gegevens worden automatisch verstuurd naar het e-mailadres gekoppeld aan het account waar de bestelling mee is geplaatst, let hier dus goed op. Beschikt je bestelling niet over track en trace gegevens maar heb je wel een vraag over de levering? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

3.7 Wat als de ontvanger niet thuis is?
Indien de ontvanger niet thuis is bij aflevering, zijn er een aantal mogelijkheden:

  • Levering bij de buren (de ontvanger ontvangt een briefje in de bus).

  • De koerier neemt bestelling terug mee en probeert op een later moment een nieuwe bezorgpoging.

  • De koerier geeft het pakket af bij het dichtstbijzijnde afhaalpunt. De ontvanger kan het pakket daar ophalen.

4.1 Voorkeursbloemist doorgeven
Wanneer je voor een boeket van de lokale bloemist hebt gekozen (Keuze van de Bloemist), kies je op de pagina Ordergegevens in het bestelproces welke bloemist je het boeket wilt laten opmaken en leveren. Staat je keuzebloemist er niet bij, of wordt er geen dropdown menu weergegeven? Neem dan contact op met onze klantenservice.

4.2 Door wie worden mijn bloemen verzorgd?

Afhankelijk van het product wordt je boeket verzorgd door een van de onderstaande partijen. Hieronder een beschrijving van de gang van zaken bij elk type bloemen dat besteld kan worden:

Hulp nodig bij het kiezen van een partij? Open hier de keuzehulp voor bloemen.

Lokale bloemist:
Boeketten worden geleverd door een lokale bloemist uit de regio. Doordat het boeket geleverd kan worden door verschillende lokale bloemisten en vanwege veranderende seizoenen kan het boeket licht afwijken van de afbeelding. Door het gebruik van lokale bloemisten is de levertijd korter (zelfde dag mogelijk) en kan eenvoudig iets gecorrigeerd worden, mocht er onverhoopt iets mis zijn gegaan bij een bestelling/levering.

Bloombox:
Boeketten worden geleverd in aantrekkelijke Bloombox cadeauverpakking met FSC duurzaamheidskeurmerk. Exclusieve en hoogwaardige kwaliteit bloemen geleverd door één partij in de gehele Benelux. Hiernaast zijn er verschillende cadeau-opties als extra te kiezen (zoals chocola, dranken en geboorteartikelen) bij een Bloombox boeket en kunnen Bloomboxen gepersonaliseerd worden in eigen huisstijl.


Brievenbusbloemen:

Brievenbusbloemen worden plat verzonden in een brievenbusgeschikte verpakking en uitgeleverd door een landelijke leverancier. Voordeel is dat de ontvanger niet thuis hoeft te zijn op het moment van levering. De bloemen blijven tijdens het posttraject vers. Dit is mogelijk omdat de bloemen verpakt worden in een innovatieve speciale folie, waardoor ze ‘slapen’ tijdens de reis per post – zo drogen ze niet uit en rijpen ze niet.


4.3 Kan ik een tijdvak voor de bezorging van mijn bloemen aangeven?

Wanneer je hebt gekozen voor een boeket van de lokale én duurzame lokale bloemist (Keuze van de (Duurzame) Bloemist), kun je bij het afrekenen aangeven op welk tijdstip of tijdvak je de bloemen wenst te ontvangen. Dit doe je door in het opmerkingenveld een opmerking voor de bloemist achterlaten, zoals ‘leveren vóór 10.00 uur’ of ‘leveren tussen 8.00 en 10.00 uur’. Je vindt dit opmerkingenveld in de stap ‘Ordergegevens’.

4.4 Ik heb met spoed een bos bloemen nodig, kan ik niet beter direct de bloemist bellen?

Als centraal aanspreekpunt hoef je alleen nog maar Pimm® te bellen als je vragen hebt, ook bij spoed. Op deze manier wordt je bestelling ook direct op de juiste manier via het systeem verwerkt en voorkom je administratieve rompslomp achteraf – wel zo slim. Neem bij spoed dus altijd contact op met onze klantenservice.

5.1 Hoe laat kan ik mijn taart en gebak laten leveren?
Je kunt kiezen tussen verschillende tijdvakken. Dit verschilt per leverancier:
Taartenwinkel:

  • 08:00 - 13:00

  • 09:00 – 11:00

  • 10:00 – 12:00

  • 08:00 – 10:00

Gefelicitaart:

  • 08:00 - 15:00

  • 10:00 – 16:00

  • 08:00 – 11:00

5.2 Hoe moet ik mijn logo/afbeelding voor op een taart aanleveren?

Dit kan je toevoegen tijdens het bestelproces (bij bestel & kies extra’s)
Je logo of foto moet aangeleverd worden als een hoge kwaliteit .jpeg bestand. Lukt het niet met het uploaden van het bestand? Dat ligt mogelijk aan de grootte. Het bestand mag namelijk niet groter zijn dan 1,5 MB.

5.3 Wanneer wordt mijn taart gemaakt?
Banketbakkers bakken vroeg in de ochtend. De taart wordt dus in de vroege uren gemaakt en 's ochtends bezorgd. Hierdoor kun jegenieten van een heerlijke verse taart.

6.1 Hoe lang is de cadeaubon geldig?
De geldigheidsduur van bijna alle cadeaubonnen gaat pas in ná activatie door de ontvanger van de bon. Hierdoor zijn deze in feite oneindig geldig. Voordeel is dat je zo gemakkelijk bonnen vooruit kunt bestellen en een voorraad kunt aanleggen voor terugkerende momenten, zonder dat de geldigheid in het geding komt.

Opgelet, dit geldt niet voor digitale cadeaubonnen. Deze worden geactiveerd verstuurd.

De geldigheidsduur van de cadeaubon ná activatie verschilt wel per uitgever. Zo zijn de meeste kaarten na activatie één jaar geldig, maar bijvoorbeeld de bol.com kaart drie jaar. Kijk voor informatie over de geldigheidsduur op de productpagina van de gewenste cadeaubon.

6.2 Waarom krijg ik als besteller nadat ik een cadeaubon heb besteld een bevestigingslink gemaild? En wat als ik de bon naar iemand anders stuur, wanneer kan ik de cadeaubon dan bevestigen?
Om veiligheidsredenen worden cadeaubonnen zonder saldo verzonden. Op deze manier zijn ze beveiligd tegen diefstal.

Als besteller ontvang je een activeringslink om het saldo op de bon te activeren. Zodra je de bonnen in ontvangst hebt genomen, activeer je de link en is het saldo actief.

Indien de cadeaubon direct naar de ontvanger verstuurd wordt (extern afleveradres), adviseren we je om de cadeaubon op de dag na afleverdatum te activeren. De bon is op deze manier tijdens het transport beveiligd tegen diefstal.

6.3 Ik moet als ontvanger de cadeaubon ook activeren, waarom is dat?
Op deze manier gaat de geldigheid van de bon pas lopen, als de ontvanger deze heeft geactiveerd. Dit betekent dus dat als de ontvanger de bon na 6 maanden pas activeert, de geldigheid dan pas gaat lopen. Zo kan je rustig bonnen vooruit bestellen zonder dat de geldigheid in het geding komt. Daarnaast is het activeren van de bon door de ontvanger nog een extra stap in de veiligheid. Als de bon niet is geactiveerd, kan je hem ook niet gebruiken.

Om de giftcard te kunnen gebruiken dient de ontvanger deze te activeren via http://activeren.pimmsolutions.nl/. Hij of zij vult hier het (12-, 19- of 24-cijferige) kaartnummer in en klik op ‘Activeer’. De cadeaubon is nu te besteden bij de aangesloten verkooppunten. Ook gaat vanaf dit moment pas de geldigheid in. Dit stappenplan staat ook vermeld op de geleverde cadeaubon, zodat de ontvanger direct zijn/haar bon kan activeren.

6.4 De cadeaubon is nooit aangekomen en nu?

Dan neem je contact op met onze klantenservice. Wij zullen de cadeaubonnen dan blokkeren. Om deze reden is het ook verstandig om de cadeaubon pas na leverdatum te activeren. Had je dat al eerder gedaan en is de bon niet aangekomen? Dan kunnen wij bekijken of de bon door een ontvanger geactiveerd en of gebruikt is. Als dat niet het geval is, is er niets aan de hand. We blokkeren de cadeaubon dan meteen en sturen een nieuwe. Lijkt er sprake te zijn van diefstal? Daar zijn we voor verzekerd, dus je kunt je cadeaubonnen met een gerust hart per post versturen.

6.5 Wanneer ontvang ik mijn digitale cadeaubon?
Deze worden automatisch 3-5 uur verstuurd.

6.6 Hoe activeer ik mijn Pimm Keuze Cadeaukaart
Heb je een Pimm Keuze Cadeaukaart gekregen? Wat leuk! Ga snel naar http://www.pimmsolutions.nl/keuzecadeaukaart  en activeer hem nu.

7.1 Ben je op zoek naar een geschenk dat niet in ons assortiment voorkomt, of heb je andere suggesties? Neem contact op via ons aanvraagformulier. Onze collega’s nemen zo snel mogelijk contact met je op.

8.1 Hoe dien ik een klacht in?
We vinden  het ontzettend vervelend dat er iets is misgegaan met je bestelling. Sorry, sorry, duizendmaal sorry. We lossen dit graag met je op. Dit lukt het snelst wanneer je contact met ons opneemt via mail.

8.2 Wat zijn jullie bedrijfsgegevens?  

Pimm Solutions B.V.

Westblaak 180

3012 KN Rotterdam

Telefoon: 010 310 11 91

www.pimmsolutions.nl

administratie@pimmsolutions.nl

KVK: 54778794

RABO: 320396118

IBAN: NL69RABO0320396118

BTW: NL851436924801

Ik wil graag met jullie samenwerken. Hoe doe ik dat?Wat fijn! Neem contact op met onze Sales Executive via aanvragen@pimmsolutions.nl.

Laden
Laden